Обавештење о услугама збрињавања анималног отпада


Обавештавамо све грађане који узгајају домаће животиње на територији општине Тител да предузеће „Еко Вет плус“ и даље врши бесплатну услугу збрињавања анималног отпада.

Неопходно је да власници угинуле животиње обавесте ветеринара који ће сачини потврду о угинућу и након тога то угинуће пријавити комуналном инспектору. У року од 24 часа од момента пријаве комуналном инспектору овлашћена фирма за збрињавање анималног отпада „Еко Вет плус“ долази на адресу власника по угинулу животињу.

Услуга одношења угинуле животиње се не наплаћује, сва средства обезбеђује општина Тител.

Поред свих напора општине Тител у решавању проблема угинулих животиња, оне и даље завршавају на дивљим депонијама, зеленим површинама дуж атарских путева и других саобраћајница у нашој општини, а такав однос према анималном отпаду не само да је противзаконит, него представља и стални ризик и опасност по здравље становништва и животну средину.

Власници домаћих животиња више информација о процедури коју треба да примене у случају угинућа животиња могу добити путем телефона 021/2960186 Одељење за инспекцијске послове општине Тител.

У наредном периоду Одељење за инспекцијске послове општине Тител појачаће контролу, а против свих несавесних грађана биће покренут прекршајни поступак.

Позивамо грађане општине Тител да пријаве Одељењу за инспекцијске послове сва несавесна лица јер само на овај начин спречићемо избијање зараза и штетних ефеката по животну средину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *