Јапанска подршка ЈКП „Комуналац“ Тител

Церемонија примопредаје донације за „Пројекат обезбеђивања камиона за прикупљање смећа ЈКП „Комуналац“ Тител“ биће одржана у петак, 27. септембра 2019. године, у згради Општине Тител, Главна бр. 1, Тител.

Влада Јапана обезбедила је 75.590 евра ЈКП „Комуналац“ Тител као подршку унапређењу животне средине у Републици Србији. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године досегао је 14 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 508 милиона евра.

Пројекти за основне потребе становништва (ПОПОС), ПОПОС донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за имплементацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље. Животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита су главне области интересовања Владе Јапана. Од 1999. године у Републици Србији реализована су 224 ПОПОС пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *